Praktijk

In de praktijk maar ook aan huis worden alle orthopedische en neurologische letsels van de ledematen en de wervelkolom behandeld.

Enkele veel voorkomende letsels zijn spierscheuren, peesontstekingen, verstuikingen, kraakbeenletsels, tenniselleboog, fracturen, postoperatieve revalidatie: kijkoperaties, kruisbandreconstructies, totale knie- heup- of schouderprotheses, lage rugpijn, hernia’s, lumbago’s, hoofdpijn, pre- en postnatale begeleiding,…

Bij de chronische aandoeningen zoals fibromyalgia, chronisch vermoeidheidsyndroom, whiplashtrauma’s, ziekte van Parkinson, CVA, enz wordt een evenwicht gezocht om u als patient zo goed mogelijk te begeleiden met als doel de klachten te verminderen en het dagelijks functioneren te verbeteren.

Daarbij wordt steeds gezocht naar de onderliggende oorzaak van uw klachten. Zeker bij steeds terugkerende klachten is het essentieel niet alleen de klacht, maar ook de oorzaak  ervan te behandelen.

Bjj chronische pijn patienten is de educatie en ondersteuning van de klachten steeds meer van belang. Ook hierbij kan de kinesitherapeut helpen een functioneel programma uit te bouwen met als doel de patient te laten bewegen.

De behandeling is steeds wetenschappelijk onderbouwd en een combinatie van manuele technieken, mobilisaties, zachte weefseltechnieken, stretching gevolgd door oefentherapie, educatie en thuisoefeningen.

Ook na opname in het ziekenhuis kan u als patiënt perfect verder revalideren in uw eigen omgeving of in de praktijk.

Wat mag u verwachten op een eerste kinesitherapie afspraak?

De eerste sessie begint met het opvragen van de administratieve gegevens.
Breng volgende documenten zeker mee:

  • Identiteitskaart
  • Klevertje van het ziekenfonds
  • Voorschrift van de arts; een consultatief onderzoek is ook steeds mogelijk zonder voorschrift
  • Verslagen en resultaten van onderzoeken (nummer radiografisch onderzoek) die u reeds heeft ondergaan
  • Als u in het huidige kalenderjaar al kinebehandelingen gekregen hebt bij een collega, dan is het belangrijk dat u dit vertelt om problemen bij de terugbetaling door de mutualiteit te vermijden
     

Na het administratieve deel volgt een vraaggesprek en een uitgebreid klinisch onderzoek naargelang uw klacht. Hieruit maak ik een behandelingsplan op dat voortdurend aan de evolutie van de klachten wordt aangepast.

Het is belangrijk dat u zelf ook actief meewerkt aan de therapie en dat u alle adviezen probeert op te volgen. U kan ook oefeningen mee krijgen om thuis te doen.

Wat kost een behandeling?

Toegetreden tot de Nationale Overeenkomst worden de RIZIV tarieven gehanteerd en hebt u recht op terugbetaling volgens de RIZIV-reglementering.

U kunt hier de officiele tarieven van het RIZIV terugvinden voor geconventioneerde kinesitherapeuten.

Voor sommige behandelingen kan een supplement aangerekend worden (vb taping, specifieke behandeltechnieken). Deze worden steeds op voorhand besproken en medegedeeld.

 

Het getuigschrift bestemd voor de ziekteverzekering zal pas meegegeven worden na betaling. Gelieve binnen de 8 dagen de betaling te voldoen.

Bij nalatigheid van betaling wordt de betaling altijd gevorderd via gerechtelijke weg.

Hoe maakt u een afspraak?

Behandelingen zowel in de praktijk als voor huisbezoeken gebeuren uitsluitend op afspraak.

Maak bij voorbaat een afspraak telefonisch op het nummer 0498/295014.

Gelieve steeds tijdig aanwezig te zijn op uw afspraak. Indien u te laat bent, kan de behandeling niet langer duren daar ik de afspraken van iedereen probeer te respecteren.

-

Wanneer u verhinderd bent, dient u uw afspraak zo vlug mogelijk te annuleren, ten laatste 12 uur op voorhand. Op die manier kan de vrijgekomen plaats nog door een andere patient worden ingenomen.

Indien er niet of laattijdig wordt afgemeld, wordt de behandeling alsnog aangerekend.

Maak een afspraak


© 2024 Kinesitherapie Bart Algoet | Webbureau In2Red